Προϋποθέσεις εισόδου στη Βουλγαρία από 07-01-2022
Προϋποθέσεις εισόδου στη Βουλγαρία από 07-01-2022 Τουλή Χαρά 10 Ιανουαρίου 2022
Προϋποθέσεις εισόδου στη Βουλγαρία από 07-01-2022
Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022

Από 07.01.2022 επιτρέπεται η είσοδος στη Βουλγαρία όσων προέρχονται από Ελλάδα, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) με την επίδειξη εν ισχύ ψηφιακού πιστοποιητικού της ΕΕ ή ανάλογου εγγράφου, που επιβεβαιώνει ότι είτε έχει ολοκληρωθεί το εμβολιαστικό σχήμα για COVID-19, υπό την προϋπόθεση ότι έχει παρέλθει διάστημα 14 ημερών από τη χορήγηση της 2ης δόσης είτε το ενδιαφερόμενο άτομο να έχει ήδη νοσήσει λόγω COVID-19 (ισχύει για διάστημα από την 11η έως την 180η ημέρα νόσησης, υπολογιζόμενης από την ημερομηνία που έγινε η εξέταση και αναγράφεται στο πιστοποιητικό).

ταυτόχρονα

απαιτείται και αρνητικό αποτέλεσμα από τεστ που διεξήχθη έως και 72 ώρες πριν την είσοδο στη Βουλγαρία, με την μέθοδο της αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης για COVID-19 (PCR test).

β) Σημειώνεται ότι Βούλγαροι πολίτες και άτομα με καθεστώς μόνιμης, μακράς ή διαρκούς παραμονής στην επικράτεια της Βουλγαρίας, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, που δεν επιδεικνύουν ως άνω πιστοποιητικά κατά την είσοδο τους στη Βουλγαρία, δύνανται να εισέλθουν στη χώρα, αλλά στην περίπτωση αυτή θα τίθενται σε 10ήμερη καραντίνα.

γ) Βούλγαροι πολίτες και άτομα με καθεστώς μόνιμης, μακράς ή διαρκούς παραμονής στην επικράτεια της Βουλγαρίας, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, που κατά την είσοδο τους στη Βουλγαρία επιδεικνύουν μόνο ένα εκ των δύο ως άνω πιστοποιητικών (πιστοποιητικό COVID-19 για εμβολιασμό/ή νόσηση ή PCR test), δύνανται να εισέλθουν στη χώρα, αλλά στην περίπτωση αυτή θα τίθενται σε 10ήμερη καραντίνα. Στην περίπτωση αυτή η καραντίνα μπορεί να αρθεί όχι νωρίτερα από 72 ώρες από την είσοδο στην Βουλγαρία, εφόσον υποβληθεί σε Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα για την καταπολέμηση του κορωναϊού αρνητικό αποτέλεσμα τεστ PCR που έχει γίνει στην Βουλγαρία.

Για ως άνω υπό β’ και γ’ περιπτώσεις, Πρεσβεία επισείει την προσοχή σε όσους ταξιδεύουν αεροπορικώς προς την Βουλγαρία να επιβεβαιώνουν προηγουμένως με την αεροπορική εταιρεία της επιλογής τους τη δυνατότητα επιβίβασης άνευ επίδειξης των απαραίτητων πιστοποιητικών.

ΠΗΓΗ :https://www.mfa.gr/bulgaria/presveia/news/proupotheseis-eisodou-ste-boulgaria-kata-to-diastema-2907-31082021.html