Ορκομωσία Ιατρικής Σόφια Βουλγαρία
ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ – 09 ΦΕΒ 2022 Τουλή Χαρά 10 Φεβρουαρίου 2022
ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ – 09 ΦΕΒ 2022
Ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας τίμησαν την τελετή της Ιατρικής Σχολής του Medical university of Sofia( MU-Sofia)

579 νέοι γιατροί της Ιατρικής Σχολής του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Σόφιας έδωσαν τον όρκο του Ιπποκράτη. Η πανηγυρική τελετή πραγματοποιήθηκε παραδοσιακά στo Εθνικό Μέγαρο Πολιτισμού.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Rumen Radev, η Αντιπρόεδρος Iliana Yotova, ο Πρωθυπουργός Kiril Petkov, η Υπουργός Υγείας Καθ. Asena Serbezova, ο Υπουργός Παιδείας Nikolay Denkov, η Δήμαρχος του Δήμου Σόφιας Yordanka Fandakova, Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ομοσπονδία Ivan Madjarov, πρεσβευτές, διευθυντές νοσοκομείων.

Από το MU-Sofia αποφοίτησαν 274 Βούλγαροι 250 Έλληνες και 55 αλλοεθνείς

Ο Πρύτανης τους καλωσόρισε σε «μια κοινότητα γνώσης, κοινής ευθύνης, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συλλογικότητας, κοινών προσπαθειών για να γίνει η ζωή των ανθρώπων καλύτερη από κάθε άποψη».

Στον χαιρετισμό του ο Καθ. Δρ. Dimitar Bulanov, Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής ανέφερε ότι  :Σήμερα, η ιατρική μπορεί να είναι πεδίο εφαρμογής των πιο εξελιγμένων τεχνολογιών αλλά αγαπητοί συνάδελφοι, μην ξεχνάτε ποτέ ότι ο άρρωστος είναι κλειστός στο δωμάτιο του νοσοκομείου και περιμένει εσας κάθε μέρα – ο γιατρός, περιμένει τη φωνή σας, τα ενθαρρυντικά σας λόγια και τις δεξιότητές σας. Ανακουφίστε τον πόνο του, αναζητήστε επίμονα τη διάγνωση και θεραπεύστε με δεξιοτεχνία και έλεος. Εμπιστευτείτε τους ασθενείς σας και παλέψτε για τη ζωή τους»

Ο Πρωθυπουργός Kiril Petkov ανακοίνωσε στους αποφοίτους ότι δεν θα διαβάσει την προετοιμασμένη ομιλία του και έκανε μια ασυνήθιστη δήλωση για το θέμα των δύσκολων επιλογών που πρέπει να κάνει κανείς, ειδικά όταν από την απόφασή του εξαρτώνται ανθρώπινες ζωές. Έδωσε ένα παράδειγμα από την προσωπική του εμπειρία στην επιχείρηση διάσωσης του ορειβάτη Boyan Petrov και ευχήθηκε στους αποφοίτους «Να είστε περήφανοι που είστε γιατροί. Όλοι βασιζόμαστε σε εσάς!»

Δεν παρέλειψε να δώσει σημασία στην εξέλιξη της ιατρικής εκπαίδευσης: «Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στη διεύθυνση και τους καθηγητές του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Σόφιας, που όχι μόνο κατάφεραν να διατηρήσουν τις παραδόσεις αυτής της παλιάς, διάσημης σχολής, αλλά και με τον καλύτερο τρόπο καταφέρνουν να τα συνδυάσουν με νέες πολλά υποσχόμενες μεθόδους διδασκαλίας, να αναπτύξουν ισχυρά ερευνητικά προγράμματα, να προσελκύσουν φοιτητές από όλο τον κόσμο».

Παραδοσιακά, η τάξη των αποφοίτων παρέδωσε τη «Δάδα της Ανθρωπότητας» σε εκπρόσωπο των πρωτοετών. Αυτό το τελετουργικό πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ακριβώς πριν από 6 χρόνια. Το κορίτσι που έλαβε για πρώτη φορά τη δάδα τότε – η Καλίνα Στεφάνοβα, σήμερα, τώρα ως Δρ Στεφάνοβα, την παρέδωσε στους νεότερους συναδέλφους της με την επιθυμία να διατηρήσει την ανθρωπιά στο επάγγελμα.

Ως απόδειξη των αξιών τους, οι απόφοιτοι συγκεντρώνουν χρήματα για τη δωρεά ενός νέου παιδικού απινιδωτή για το Νοσοκομείο Παίδων «Καθ. Ivan Mitev », Σόφια.

Η τελετή έγινε με τήρηση όλων των αντιεπιδημικών μέτρων. Οι συγγενείς των αποφοίτων δεν ήταν παρόντες, αλλά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τελετή σε ειδικό κανάλι στο YouTube.Για να παρακολουθήσετε την τελετή κάντε κλικ στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=wcu_Ae3py1I

Το εορταστικό κλίμα αποτυπώνεται σε εκατοντάδες φωτογραφίες που έχουν ανέβει στη σελίδα στο Facebook «Випуск 2021 на Медицинския факултет към МУ-София»

To γραφείο μας “Τουλή Χαρά &Συνεργάτες”  ήταν εκεί όπως και σε κάθε ορκομωσία.
Καλή σταδιοδρομία σε όλους σας !!!
“Σε κάθε βήμα μαζί σας από την εγγραφή ως την ορκομωσία”