Το Ίδρυμα Ωνάση στηρίζει τις Νεοελληνικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας
Το Ίδρυμα Ωνάση στηρίζει τις Νεοελληνικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας Τουλή Χαρά 2 Οκτωβρίου 2023
Το Ίδρυμα Ωνάση στηρίζει τις Νεοελληνικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας

Tο Ίδρυμα Ωνάση ξεκινά από φέτος να στηρίζει προγράμματα Νεοελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Κλασικής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας. Στόχος είναι η προώθηση και ανάπτυξη των σπουδών της νεοελληνικής γλώσσας και του νεοελληνικού πολιτισμού, όπως γνωστοποίησε μέσα στην εβδομάδα η διοίκηση του Πανεπιστημίου της βουλγαρικής πρωτεύουσας (Πανεπιστήμιο Άγιος Κλήμης της Αχρίδας).

Συγκεκριμένα, από το 2023 έως το 2027, το Ίδρυμα Ωνάση θα παρέχει οικονομική στήριξη σε δραστηριότητες και πρότζεκτ από πτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στις νεοελληνικές σπουδές.

Μεταξύ άλλων ένα τακτικό σεμινάριο για την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό, το οποίο συγκεντρώνει διακεκριμένους ειδικούς στις νεοελληνικές σπουδές από τη Βουλγαρία και από το εξωτερικό.

Παράλληλα, οικονομική υποστήριξη θα χορηγείται σε αριστούχους φοιτητές, θα δίνεται για την αγορά νέων βιβλίων για τη Βιβλιοθήκη Καβάφη του Πανεπιστημίου και φοιτητικά σεμινάρια στην Ελλάδα, μεταξύ πολλών άλλων.

 

πηγη https://debater.gr/politismos/to-idrima-onasi-stirizi-to-tmima-neoellinikis-filologias-tou-panepistimiou-tis-sofias-apo-to-fetino-akadimaiko-etos/