7 Απριλίου : Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
7 Απριλίου : Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και ημέρα γιορτής στο Medical University -Sofia Τουλή Χαρά 6 Απριλίου 2022
7 Απριλίου : Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και ημέρα γιορτής στο Medical University -Sofia
Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και ημέρα γιορτής στο Medical University -Sofia

Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (World Health Day), η οποία επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλο τον κόσμο.

Να θυμίσουμε πως η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, καθιερώθηκε το 1948 και άρχισε να γιορτάζεται κάθε χρόνο από 1950.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας για το 2022 είναι «Ο πλανήτης μας, η υγεία μας». Η φετινή επιλογή έχει ως στόχο να κατευθύνει την παγκόσμια προσοχή προς την ευημερία του πλανήτη και των ανθρώπων που ζουν σε αυτόν.

Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας έχει ως στόχο να κατευθύνει την παγκόσμια προσοχή προς την ευημερία του πλανήτη και των ανθρώπων που ζουν σε αυτόν. «Εν μέσω της COVID-19 αυξάνονται οι ασθένειες όπως ο καρκίνος, το άσθμα και οι καρδιακές παθήσεις.

Ο ΠΟΥ εστιάζει το παγκόσμιο ενδιαφέρον σε επείγουσες δράσεις που απαιτούνται για τη διατήρηση της υγείας των ανθρώπων και του πλανήτη και θα προωθήσει ένα κίνημα για τη δημιουργία κοινωνιών που επικεντρώνονται στην ευημερία.

7 Απριλίου – ημέρα γιορτής στο Medical University -Sofia

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας θα είναι γιορτή για όλους τους καθηγητές και τους φοιτητές του πανεπιστημίου!

Με απόφαση του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου με αφορμή την Ημέρα Έρευνας και Διδασκαλίας στο MU-Sofia – 7 Απριλίου, η ημέρα θα είναι εξωσχολική ημέρα για όλους τους μαθητές και ημέρα μη παρακολούθησης για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους του MU- Σοφία. Η απόφαση ανακοινώθηκε σε όλες τις μονάδες με ειδική εντολή του πρύτανη.